Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Διαλέξεις Μελών της Λέσχης προς τους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1333

1 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας από διακεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας μέλη της Λέσχης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης, απόφοιτος της Σχολής (1963), ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική θεωρητική και πρακτική κυρίως αξία που έχουν οι διαλέξεις των μελών της Λέσχης για τους σπουδαστές της Ακαδημίας και στη συνέχεια παρουσίασε τους δύο ομιλητές τονίζοντας ιδιαιτέρως τη μεγάλη εμπειρία και επαγγελματική εξειδίκευση που αμφότεροι διαθέτουν.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης, απόφοιτος της Σχολής (1959) και Επίτ. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ναυλώσεις Πλοίων Μεταφοράς Ξηρού Φορτίου» ενώ στη συνέχεια ο καπετάν Παναγιώτης Παπουλίδης, απόφοιτος της Σχολής (1976) και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα «Αγκυροβολία Πλοίων».

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας και τις παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές της Ακαδημίας (πλην των πρωτοετών που απουσιάζουν τη χρονική αυτή περίοδο για τη συμπλήρωση εξάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας), ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών Βασίλειος Σταυρόπουλος και οι καθηγητές της Ακαδημίας, Πλοίαρχοι και απόφοιτοι της Σχολής, Χρήστος Κοτζιάς, Θανάσης Μερτζάνης και Μιχάλης Βούλγαρης.

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τους σπουδαστές για

την προσοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την παρουσίαση των διαλέξεων όσο και προς τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση Σπουδών και τους καθηγητές της Ακαδημίας για την αμέριστη βοήθειά τους.

Τέλος, εκφράζουμε ειλικρινείς ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας για την πρόθυμη παραχώρηση των χώρων, τη θερμή φιλοξενία και την πρόθυμη υποστήριξη με υλικοτεχνικά μέσα των παραπάνω διαλέξεων.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.