Μουσικό αφιέρωμα στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Μουσικό αφιέρωμα στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: 1350

15 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

”Μουσικό αφιέρωμα στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας”

 

Το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα εκλεκτό μουσικό αφιέρωμα με τους καλλιτέχνες τραγουδοποιούς και τραγουδιστές Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκο Πορτοκάλογλου και τίτλο «Τα καράβια του Νότου», που συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Ε.Ν. Ύδρας (ΑΕΝ/Υ) και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ), για να γιορτάσουν δύο σημαντικούς επετειακούς σταθμούς της λειτουργίας των: α) τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου της Ύδρας (1919-2019) και β) την αποφοίτηση των 4ετών σπουδαστών, αυριανών πλοιάρχων της Α.Ε.Ν. Ύδρας (2015-2019).

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση εκπροσώπησε τη Λέσχη μας ο Επίτ. Πρόεδρος καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και ευχήθηκε «καλά ταξίδια» και «καλή σταδιοδρομία» στους απόφοιτους σπουδαστές της Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια του μουσικού αφιερώματος, οι αγαπημένοι της …πρόωρης και ώριμης ροκ νεολαίας τραγουδιστές Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου με τους μουσικούς συνεργάτες τους, παρουσίασαν με πολύ κέφι και άψογο τρόπο μια εξαιρετική συναυλία στο ανοιχτό δώμα του κτιρίου του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας με γνωστά αγαπημένα τραγούδια που καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό Υδραίων και φίλων επισκεπτών.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου «Μετρώ τα κύματα» που τραγουδήθηκε κι από τους δύο καλλιτέχνες, και συνοδεύτηκε με καπνογόνα και βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Ύδρας και έδωσαν στην εκδήλωση ένα ιδιαίτερα εορταστικό τόνο.

Στον απόηχο της εξαιρετικής αυτής μουσικής εκδήλωσης θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες και ειλικρινή συγχαρητήρια τόσο προς τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Δανόπουλο όσο και προς τη Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, εμπνευστές και συνδιοργανωτές του εξαιρετικού αυτού, τρίτου κατά σειρά, μουσικού αφιερώματος.

Τέλος, θα θέλαμε ν’ απευθυνθούμε στους σπουδαστές, αυριανούς πλοιάρχους της Α.Ε.Ν. Ύδρας, που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην υπέροχη αυτή βραδιά, και να τους

συστήσουμε να κρατήσουν ζωντανές για πάντα στη μνήμη τους τις ωραίες στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους που τους αγαπούν, τους στηρίζουν και τους εύχονται «καλή σταδιοδρομία» στον θαλάσσιο στίβο που επέλεξαν ν’ αγωνιστούν.

 

Αθανάσιος Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.