Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: 1353

9 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

”Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Ε. N. Ύδρας”

 

Με επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αθανάσιος και Γκίκας Κουλούρας» της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ επικεφαλής αντιπροσωπείας του τοπικού ιερού κλήρου, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Ιωάννης Μπελεγρής, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος εκτός Ύδρας για υπηρεσιακούς λόγους Δημάρχου κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, οι καθηγητές καπετάν Θανάσης Μερτζάνης και Μιχάλης Βούλγαρης, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Βασίλειος Βαζαίος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διοικητής του Α. Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ κ. Α. Μπουρδάκος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης συνοδευόμενος από το μέλος της Λέσχης καπετάν Απόστολο Αναστασιάδη (απόφοιτο 1974), ο εκπρόσωπος του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB κ. Tony Allen, λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, γονείς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών, ως και πολλοί φίλοι της Ακαδημίας από την Ύδρα και τον Πειραιά.

Η τελετή άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι με αγιασμό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος, μετά την τέλεση του αγιασμού, καλωσόρισε στην Ύδρα τους νέους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας και τους συνέστησε υπομονή και μελέτη ώστε να είναι έτοιμοι να διοικήσουν τα πλοία στα οποία θα υπηρετήσουν και να μεταδώσουν την ελληνικότητα στα πέρατα του κόσμου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης του αγαπημένου μας νησιού απηύθυνε προς όλους τις πατρικές ευχές του για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητού της Α.Ε.Ν. Ύδρας με την οποία ο κ. Δανόπουλος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες, ανεφέρθη στην ίδρυση και ιστορική εξέλιξη της Ναυτικής Σχολής της Ύδρας και συνέστησε στους δοκίμους σεβασμό και αφοσίωση στα μαθήματα και στους κανονισμούς της Σχολής ώστε να αποκτήσουν άξια ναυτική αγωγή. Τέλος, ο κ. Δανόπουλος ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους νέους σπουδαστές και έκλεισε την ομιλία του με την αναφώνηση «Ζήτω το Έθνος», «Ζήτω η Ελληνική Ναυτιλία».

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Ιωάννης Μπελεγρής απηύθυνε χαιρετισμό – καλωσόρισμα προς τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας εκ μέρους του Δημάρχου Ύδρας που απουσίαζε εκτός Ύδρας για υπηρεσιακούς λόγους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης συμπλήρωσε τους χαιρετισμούς με θερμό καλωσόρισμα προς τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας τονίζοντας την σπουδαιότητα του επαγγέλματος του Πλοιάρχου αλλά και τη συνέχεια της ναυτικής παράδοσης της ιστορικής Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας που καλούνται οι νέοι σπουδαστές και απόφοιτοι να υπηρετήσουν.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB κ. Tony Allen, απένειμε τιμητικό βραβείο στον πρώτο αριστεύσαντα σπουδαστή της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς για την εξαιρετική επίδοση που είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια των σπουδών του στην Ακαδημία και η πολύ ωραία εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον εντυπωσιακό χώρο της ανακαινισμένης αίθουσας του παλαιού εστιατορίου της Σχολής κατά την οποία προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα, αναψυκτικά και ποτά.

Αθανάσιος Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.