Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: 1355

9 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης

 

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, η οποία, παρά την παγωνιά της βραδιάς, ήταν γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων, φίλες και φίλους της Λέσχης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Πρωτοπρεσβύτερος, Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Πατήρ Γεώργιος Καλαμάρης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος με πενταμελή αντιπροσωπεία σπουδαστών, ο εφοπλιστής καπετάν Κωνσταντίνος Πρίφτης, απόφοιτος της Σχολής (1960) και εκλεκτό μέλος της Λέσχης, με πολλούς συμμαθητές του, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας και εκλεκτή φίλη της Λέσχης κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, η κυρία Αγγελική Αποστόλου, πρώην καθηγήτρια της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων καπετάν Άγγελος Γαβιώτης και ο Γεν. Γραμματέας καπετάν Παναγιώτης Μηνόγιαννης, ως και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι και μέλη της Λέσχης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική τους παρουσία και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη. Αναφέρθηκε με συντομία στις δραστηριότητες της Λέσχης τη χρονιά που πέρασε και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης αρωγή και συμπαράσταση για να συνεχίσει η Λέσχη να λειτουργεί στο επίπεδο που της αξίζει με στόχο πάντα την στήριξη των σπουδαστών και των αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής.

Στη συνέχεια ο κ. Ζεύκης ανεφέρθη στη σημαντική βοήθεια που πρόσφερε στη Λέσχη κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου το εκλεκτό μέλος του Δ.Σ. καπετάν Γιώργος Μυλωνάς, στον οποίο παρέδωσε τιμητικώς, εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης, ένα αντίτυπο του βιβλίου-λευκώματος του κ. Γεωργίου Φουστάνου με τίτλο «Μελέτης και Κλεόβουλος Μεθενίτης – Λάτρεις της Θάλασσας».

Ακολούθησε αγιασμός για τον καινούργιο χρόνο και ευλογία της βασιλόπιτας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Καλαμάρη και στη συνέχεια έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής καπετάν Λεωνίδα Γαβαλά (1951), ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης μας Σχολής και της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα.

Το «φλουρί» της βασιλόπιτας έτυχε αυτή τη χρονιά στον καπετάν Πάνο Τριανταφυλλίδη, απόφοιτο της Σχολής (1961) και Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης, συνοδευόμενο από ένα καλαίσθητο χειροποίητο αντίγραφο ιστιοφόρου πλοίου από φύλλο ορειχάλκου πάνω σε μαρμάρινη βάση, που αποτελεί ειδική κατασκευή της εταιρείας AXIOM GIFT, εμπνευσμένη από την ελληνική θάλασσα και τα νερά του Αιγαίου.

Σειρά στη συνέχεια είχε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους μεζέδες από γνωστό Οίκο Catering της Γλυφάδας και η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2020, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία, χαρά και δύναμη…

 

Αθανάσιος Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.