Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στην Σχολή και την Ύδρα

Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στην Σχολή και την Ύδρα


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1357
6 Οκτωβρίου 2020

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στην Σχολή και την Ύδρα

Την Παρασκευή το μεσημέρι, 2 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας, με λιτό όμως πρόγραμμα και μειωμένη συμμετοχή λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) στην Ύδρα, που αποτελεί έκφραση υπερτάτου χρέους εκ μέρους όλων των αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής.

Το τελετουργικό μέρος της εκδήλωσης έλαβε χώρα όπως κάθε χρόνο στον χώρο του Μνημείου-Ηρώου της Ακαδημίας και σ’ αυτήν παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ο νέος Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης, ο Λιμενάρχης και πρώην Διοικητής της Ακαδημίας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς (απόφοιτος 1989), ο καθηγητής καπετάν Δημήτρης Μπόγρης (απόφοιτος 2006), εκπρόσωπος του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας και τέλος, ολιγομελής αντιπροσωπεία της Λέσχης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. καπετάν Θανάση Ζεύκη, τον Αντιπρόεδρο καπετάν Αντώνη Τζίρμπη, τον Επίτιμο Πρόεδρο καπετάν Βαγγέλη Τσιγκάρη και τα μέλη της Λέσχης καπετάν Κώστα Πρίφτη (απόφοιτος 1960) και Νίκο Σωτηρόπουλο (απόφοιτος 1972). Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο γνωστός φίλος της Λέσχης κ. Σπήλιος Σπηλιώτης, προς τον οποίο εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίες.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση άρχισε με Τρισάγιο, το οποίο τελέστηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο-Ηρώο της Ακαδημίας από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Αντώνη Τζίρμπη, ως και προσκλητήριο των νεκρών ηρώων συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κυπριακού αγώνα. Το τελετουργικό μέρος της συγκινητικής αυτής εκδήλωσης έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς τόσο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, όσο και ο νέος Διοικητής της Ακαδημίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης, ο οποίος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των αποφοίτων μελών της Λέσχης και τους ευχαρίστησε για την αγάπη και τη σημαντική τους στήριξη προς την Ακαδημία και τους σπουδαστές της στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρόντες για την τιμητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ολιγομελή παρουσία των μελών της Λέσχης λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, απένειμε στον νέο Διοικητή της Ακαδημίας Πλοίαρχο Λ.Σ. Χρήστο Καστάνη εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης τον επίσημο θυρεό του Συλλόγου ευχόμενος «Καλή Επιτυχία» στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης των σπουδαστών στους σημερινούς δύσκολους καιρούς και συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας και της Λέσχης.

Απαντώντας ο Διοικητής της Ακαδημίας κ. Καστάνης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την τιμητική απονομή του επίσημου θυρεού της Λέσχης και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι η υπάρχουσα από μακρού χρόνου στενή συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας και της Λέσχης θα διατηρηθεί αμείωτη καθ’ όλη τη χρονική περίοδο της δικής του Διοικήσεως.

Η επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα έκλεισε και αυτήν τη χρονιά με δείπνο το βράδυ της Παρασκευής στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του καπετάν Στέφανου Ντούσκου, εκλεκτού φίλου της Λέσχης…. Μακάρι του χρόνου, οι υγειονομικές συνθήκες και η κατάσταση της υγείας μας, να μας επιτρέψουν να ζήσουμε όλοι μαζί, μέλη και φίλοι της Λέσχης, την εμπειρία της συγκινητικής αυτής εκδήλωσης με την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των απολεσθέντων ηρώων συμμαθητών και συναδέλφων μας, αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής…..

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.