Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στην Σχολή και την Ύδρα

Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στην Σχολή και την Ύδρα

(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Ζαΐμη 19, 185 38 Πειραιάς-Τηλ./Fax:210 4539 497 – email: info@hydracaptainsclub.gr


Αριθ. Πρωτ.  ΔΤ-1359

                                                                                                    15 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και αυτήν τη χρονιά από τη Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων του Συλλόγου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) και το αγαπημένο σε όλους μας ιστορικό νησί της Ύδρας.

Η εκδήλωση αυτή, που αποτελεί έκφραση υπέρτατου χρέους εκ μέρους των αποφοίτων της Σχολής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου 2021 στο χώρο του Μνημείου-Ηρώου της Ακαδημίας, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς (απόφοιτος 1989), η καθηγήτρια κυρία Αριστέα Τερεζάκη, η Υπολιμενάρχης Ύδρας Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Χριστίνα Δημητρίου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φίλοι της Λέσχης, απόφοιτοι της Σχολής διαφόρων ετών,  μεταξύ των οποίων και ο καπετάν Λευτέρης Κεχαγιόγλου, απόφοιτος της Σχολής (1983) και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ύδρας, ως και αντιπροσωπεία συναδέλφων της τάξεως 1969-1971 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποφοίτησή τους.

Η εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο, το οποίο τελέστηκε από τον εκλεκτό φίλο της Λέσχης Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Βλαχόπουλο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο-Ηρώο της Ακαδημίας από το εκλεκτό μέλος της Λέσχης καπετάν Νίκο Τασώνη και από τον εκπρόσωπο των αποφοίτων της τάξεως 1969-1971 καπετάν Δημήτρη Παπαχαρίση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο των νεκρών ηρώων συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κυπριακού Αγώνα και η συγκινητική αυτή εκδήλωση μνήμης έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της  Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρόντες συναδέλφους, μέλη, φίλες και φίλους του Συλλόγου και επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση τη μεγάλη σημασία της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται ανελλιπώς από τον χρόνο της ιδρύσεως της Λέσχης (1975) και αποτελεί απότιση φόρου τιμής και εκπλήρωση βαρύτατου χρέους όλων των αποφοίτων  τόσο προς τη μνήμη των νεκρών ηρώων συναδέλφων όσο και προς την ίδια την αγαπημένη σε όλους μας Σχολή.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή και τον Διευθυντή Σπουδών της Ακαδημίας κ.κ. Ευάγγελο Δανόπουλο και Χρήστο Κοτζιά για το εξαιρετικό επίπεδο λειτουργίας της Ακαδημίας, το οποίο τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και από πλευράς εκπαίδευσης  κάνει όλους τους αποφοίτους να νοιώθουμε υπερήφανοι διότι αποτελεί πρότυπο εκπαιδευτικής λειτουργίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ύδρας και εκλεκτού φίλου του Συλλόγου κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους  της Λέσχης στην Ύδρα, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη συγκινητική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Λέσχη κάθε χρόνο και ευχήθηκε όπως η παράδοση αυτή, την οποία αγκαλιάζει και εκτιμά η κοινωνία της Ύδρας, συνεχιστεί χωρίς διακοπή για πολλά χρόνια ακόμη.

Στη συνέχεια απηύθηνε χαιρετισμό ο Διοικητής της Ακαδημίας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους συνοδούς των, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η Ακαδημία με τη Λέσχη των αποφοίτων της Σχολής, ανεφέρθη στα έργα συντήρησης που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στους χώρους της Ακαδημίας και έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας χάρη στις ικανότητες, την ευσυνειδησία και την πολύτιμη συνεργασία  του Διευθυντού Σπουδών καπετάν Χρήστου Κοτζιά, του Αναπλ. Διευθυντού Σπουδών κ. Βασίλη Σταυρόπουλου, ως και του λοιπού διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας.

Η επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα συνεχίστηκε με ελεύθερο χρόνο για το υπόλοιπο της ημέρας και έκλεισε με δείπνο το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή παραλιακή ταβέρνα της Ύδρας…

Μακάρι του χρόνου, οι υγειονομικές συνθήκες και η κατάσταση της υγείας μας, να μας επιτρέψουν να ζήσουμε όλοι μαζί, μέλη και φίλοι της Λέσχης, την εμπειρία της συγκινητικής αυτής εκδήλωσης με την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των απολεσθέντων ηρώων συμμαθητών και συναδέλφων,  αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής….

Θανάσης Ζεύκης

                                                                                                       Πρόεδρος Δ.Σ.