Διαλέξεις προς τους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Διαλέξεις προς τους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας


(της αρχαιότερης – εν λειτουργία – Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1362

03 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαλέξεις προς τους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας από διακεκριμένα μέλη της ναυτιλιακής μας κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022 μια άκρως ενδιαφέρουσα επίκαιρη διάλεξη προς τους σπουδαστές της αγαπημένης μας Σχολής, με ομιλητές τα διακεκριμένα στελέχη της γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας DORIAN LPG καπετάν Γιώργο Παπαδόπουλο, έμπειρο Πλοίαρχο, απόφοιτο ΑΔΣΕΝ Κεφαλληνίας (1996) και Δημήτρη Αγγελάκο, τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας, πτυχιούχο του Πολυτεχνείου Νέας Υόρκης και γιο του εκλεκτού μέλους του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Πέτρου Αγγελάκου, με θέμα μια γενική κατ’ αρχήν εισαγωγή στον τομέα των LIQUIFIED NATURAL & PETROLEUM GASES AND MARINE TRANSPORTATION και στη συνέχεια αναφορά στα κυριότερα χαρακτηριστικά στοιχεία των υγραεριοφόρων πλοίων (LNG & LPG CARRIERS), εφαρμόζοντας κατά την παρουσίασή των σύστημα διαλογικής συζήτησης με τους σπουδαστές, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αθανάσιος και Γκίκας Κουλούρας» στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην Εστιατορίου της Σχολής και την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές της Ακαδημίας, ο Διοικητής Ευάγγελος Δανόπουλος, Πλοίαρχος Λ.Σ., επίτιμο μέλος της Λέσχης και απόφοιτος της Σχολής (1998), ο Διευθυντής Σχολής καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, μέλος της Λέσχης και απόφοιτος της Σχολής (1989), η Αναπληρώτρια Διευθύντρια κυρία Μαριάνθη Πετράκη, ο πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Βασίλης Σταυρόπουλος, ο καθηγητής της Ακαδημίας Πλοίαρχος Δημήτρης Μπόγρης, μέλος της Λέσχης και απόφοιτος της Σχολής (2006), ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Θανάσης Ζεύκης (απόφοιτος 1963) και ο Επίτ. Πρόεδρος Βαγγέλης Τσιγκάρης (απόφοιτος 1959).

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τους ομιλητές της εξαιρετικής παρουσίασης, όσο και προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της Ακαδημίας για την αμέριστη βοήθειά τους αλλά και προς τους σπουδαστές για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την παρουσίαση της διάλεξης.

Μπορείτε να διαβάσετε την δίαλεξη στην Α.Ε.Ν. ΥΔΡΑΣ που αφορά τα υγραεριοφόρα πλοία (LNG και LPG) πατώντας εδώ.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος