Τελετή ανακήρυξης κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης

Τελετή ανακήρυξης κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης

 


(της αρχαιότερης – εν λειτουργία – Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Ζαΐμη 19, 185 38 Πειραιάς-Τηλ./Fax:210 4539 497 – email: info@hydracaptainsclub.gr

 

Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1363

22 Μαΐου 2023

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης 

 

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο εντευκτήριο της Λέσχης σεμνή τελετή ανακήρυξης του κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης, στην οποία παρέστησαν μέλη του Δ.Σ., τακτικά μέλη του Συλλόγου και εκλεκτές «καπετάνισσες».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης αναφερόμενος περιληπτικά σε στοιχεία του πλούσιου βιογραφικού σημειώματος του κ. Μπιλλίνη ενημέρωσε την ομήγυρη ότι ο τιμώμενος γεννήθηκε το 1969 στην πόλη Salt Lake City της Πολιτείας Utah των ΗΠΑ, κατέχει τόσο την Αμερικανική όσο και την Ελληνική υπηκοότητα, ο πατέρας του Ιωάννης γεννήθηκε στην Ύδρα ενώ ο παππούς του, ναύτης σε εμπορικό πλοίο, σκοτώθηκε στη Μάχη του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνεχίζοντας ο κ. Ζεύκης ανέφερε ότι ο κ. Μπιλλίνης έχει πραγματοποιήσει πανεπιστημιακές σπουδές στο Georgetown University, το American Graduate School of International Management και το American University Washington College of Law και έχει εργασθεί ως ανώτερο στέλεχος σε διάφορες Τράπεζες στις πόλεις Salt Lake City,  Chicago, Αθήνα και Λονδίνο. Στην Αθήνα υπηρέτησε ως υπεύθυνος του Transaction Management στην Τράπεζα ABN AMRO και με την ιδιότητά του αυτή ασχολήθηκε κυρίως με ναυτιλιακές εταιρείες Βαλκανικών χωρών.

Από το 2013 ζει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, όπου, εργάστηκε κατ’ αρχήν ως δικηγόρος ενώ σήμερα διδάσκει ως Λέκτορας  Πολιτικές Επιστήμες στο Honors College του Πανεπιστημίου του Clemson. Σημειωτέον ότι τον περασμένο χρόνο ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Clemson University με διατριβή που αναφέρεται στην Ιστορία της Ελληνικής Ναυτιλίας, αντίγραφο της οποία παρέδωσε στη Λέσχη.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος την παράθεση των βιογραφικών στοιχείων του κ. Μπιλλίνη ανέφερε συμπερασματικά ότι ο τιμώμενος κατέχει διακεκριμένη θέση στην κοινωνία, διακρίνεται για τη ναυτική του δράση και το σημαντικό συγγραφικό του έργο, μπορεί να προσφέρει θετική συνδρομή στο έργο του ημετέρου Συλλόγου και ως εκ τούτου εκρίθη ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση άξιος της τιμής να ανακηρυχθεί ως Επίτιμο Μέλος της Λέσχης σύμφωνα με το άρθρο 4  του καταστατικού του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης παρέδωσε στον κ. Μπιλλίνη τιμητικό Δίπλωμα για την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Μέλους, τον Θυρεό Τιμής της Λέσχης και αναμνηστική καρφίτσα πέτου, τα οποία παραλαμβάνοντας ο κ. Μπιλλίνης εξέφρασε με ιδιαίτερη συγκίνηση τις θερμές ευχαριστίες του για τη μεγάλη τιμή να ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος της Λέσχης των Αποφοίτων της Ιστορικής Ναυτικής Σχολής της Ύδρας, τόπου γέννησης  του αείμνηστου αγαπημένου του πατέρα.

Ακολούθησε η έκφραση θερμών συγχαρητηρίων προς τον κ. Μπιλλίνη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. καπετάν Θανάση Ζεύκη, τον Επίτιμο Πρόεδρο καπετάν Βαγγέλη Τσιγκάρη, τα παρόντα στην τελετή μέλη του Δ.Σ. και της Λέσχης καθώς επίσης και από τις «καπετάνισσες» που ομόρφηναν με την παρουσία τους τη συγκινητική αυτή εκδήλωση.

Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα προς τιμήν του τιμηθέντος κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη, το οποίο φρόντισε με αγάπη και πολύ μεράκι ο Λεσχιάρχης μας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Captain-Master Chef Πέτρος Κοντός.

 

Θανάσης Ζεύκης

Πρόεδρος Δ.Σ.