Τιμητική Εκδήλωση Μνήμης Καπετάν Κώστα Πάνου

Τιμητική Εκδήλωση Μνήμης Καπετάν Κώστα Πάνου

     (της αρχαιότερης – εν λειτουργία – Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Ζαΐμη 19, 185 38 Πειραιάς-Τηλ./Fax:210 4539 497 – email: info@hydracaptainsclub.gr


 

 

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ-13

22  Απριλίου 2024

 

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

   Εκδήλωση Μνήμης Καπετάν Κώστα Πάνου

 

Σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στο εντευκτήριο της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας σεμνή εκδήλωση Τιμής στη Μνήμη του παλιού μας συμμαθητή, αγαπημένου συναδέλφου και καλόκαρδου φίλου καπετάν Κώστα Πάνου, απόφοιτου της τάξεως 1955-1959 και εκλεκτού μέλους της Λέσχης, που σάλπαρε για το τελευταίο χωρίς επιστροφή ταξίδι του στις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Κατ’ αρχήν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Θανάσης Ζεύκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του αείμνηστου καπετάν Κώστα και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στους παρόντες συμμαθητές του εκλιπόντος συναδέλφου Βαγγέλη Τσιγκάρη, επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης και Αλέξη Γιαννακόπουλο, εκλεκτό μέλος της Λέσχης, οι οποίοι αναφέρθηκαν με νοσταλγία στα όμορφα μαθητικά χρόνια της αγαπημένης μας Σχολής ζωντανεύοντας διάφορα γλαφυρά περιστατικά που η μνήμη τους κατάφερε να διασώσει με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο και πάντα γελαστό συμμαθητή τους Κώστα.

Κλείνοντας την παρέμβασή τους οι δύο συμμαθητές αναφέρθηκαν στη σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία του καπετάν Κώστα Πάνου, ο οποίος διακρίθηκε ως ικανότατος Πλοίαρχος, Αρχιπλοίαρχος και Διευθυντής  ναυτιλιακών επιχειρήσεων τόσο στη φορτηγό όσο και στην επιβατηγό εμπορική μας ναυτιλία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θανάσης Ζεύκης παρουσίασε στους παρευρισκομένους τον Θυρεό Τιμής της Λέσχης προς τον Άξιο εκλιπόντα συνάδελφο που σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. θα παραδοθεί στην οικογένειά του, ως και καλλιτεχνική μεγέθυνση φωτογραφίας του καπετάν Κώστα από τα μαθητικά χρόνια στη Σχολή με συγκινητική αφιέρωση στον συμμαθητή του «Βαγγελάκη» Τσιγκάρη, η οποία εφεξής θα κοσμεί την αίθουσα του μουσειακού χώρου της Λέσχης που σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. μετονομάζεται από «Αίθουσα Πλοιάρχου Χρήστου Πάνου» σε «Αίθουσα Πλοιάρχων Χρήστου και Κώστα Πάνου».

Ακολούθησε η μετάβαση όλων των παρευρισκομένων στον ισόγειο χώρο της Λέσχης όπου οι δύο προαναφερθέντες συμμαθητές του καπετάν Κώστα (Βαγγέλης Τσιγκάρης και Αλέξης Γιαννακόπουλος) αποκάλυψαν, υπό το θερμό χειροκρότημα όλων, την τιμητική μπρούτζινη επιγραφή στο επάνω μέρος της εισόδου στην αίθουσα του μουσειακού χώρου που αναφέρεται στη μνήμη του καπετάν Κώστα και του πατέρα του Χρήστου («Αίθουσα Πλοιάρχων Χρήστου και Κώστα Πάνου»).

 

Θανάσης Ζεύκης,

Πρόεδρος Δ.Σ.