Πασχαλινές Ευχές

Πασχαλινές Ευχές


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 

Πασχαλινές Ευχές

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη, φίλες και φίλοι της Λέσχης,

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την τελευταία επικοινωνία μας μέσω διαδικτύου, κατά τη διάρκεια των οποίων καταφέραμε με δύναμη, υπομονή και καρτερία να παραμείνουμε υγιείς, ακολουθώντας πιστά τις συστάσεις της Πολιτείας και των Υγειονομικών Αρχών της πατρίδας μας.

Μείναμε σπίτι, το οποίο μετατρέψαμε σε «κάστρο» απόρθητο στα δολοφονικά χτυπήματα του αόρατου και ύπουλου κορωνοϊού (Covid-19) και αποφύγαμε πυρετούς, δύσπνοιες, νοσοκομεία και εντατικές. Βέβαια, για τρεις εβδομάδες στερηθήκαμε οι περισσότεροι την ελευθερία των κινήσεών μας, τις φιλικές μας παρέες και την αγκαλιά των γονιών μας, των παιδιών και των εγγονιών μας αλλά η θυσία μας αυτή ήταν απολύτως επιβεβλημένη για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή τη δική μας, των αγαπημένων μας προσώπων και των συνανθρώπων μας γενικότερα.

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βιώσουμε – δυστυχώς εκτός εκκλησιών λόγω της φονικής πανδημίας – τα Πάθη του Θεανθρώπου και Σωτήρος Χριστού, με κορύφωση την Σταύρωση και Ανάστασή Του.

Δυστυχώς το φετινό Πάσχα δεν θα το γιορτάσουμε όπως μια ολόκληρη ζωή συνηθίζαμε. Θα παρακολουθήσουμε τις εκκλησιαστικές ακολουθίες από την τηλεόραση και θα προσπαθήσουμε να νοιώσουμε τη χαρά της Ανάστασης και της Πασχαλινής γιορτής, έστω κι αν είμαστε απομονωμένοι μέσα στο σπίτι, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Με αφορμή λοιπόν τις άγιες ημέρες που ακολουθούν, θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Ανάσταση Ψυχής και Καλό Πάσχα σε όλους. Μακάρι ο Θείος Λόγος και η θυσία της Σταύρωσης να καθοδηγούν πάντοτε τα βήματά μας στο δρόμο της Κατανόησης, της Αδελφοσύνης και της Αγάπης.
Μακάρι ο θρίαμβος της Ανάστασης να μας δίνει Δύναμη, Πίστη, Ελπίδα, Υπομονή και Αισιοδοξία…..

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι ο δρόμος των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις μας εξακολουθεί να παραμένει ανηφορικός με πιθανότητα κάποιας χαλάρωσης σε 3-4 εβδομάδες. Όμως για εμάς τους ναυτικούς, αυτός ο χρόνος – αν δεν κάνω λάθος – είναι όσος περίπου χρειάζεται για μια «περαντζάδα» από Κίνα για Πειραιά, οπότε νομίζω πως όλοι έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα δύναμης, υπομονής και καρτερίας όχι μόνο να αντέξουμε την κλεισούρα και την απομόνωση εμείς οι ίδιοι αλλά να βοηθήσουμε και τον κόσμο γύρω μας να κρατηθεί σ’ αυτό το «μπάρκο», υγιής και δυνατός.

Εύχομαι Καλό Κουράγιο, Καλή Δύναμη και προ πάντων Υγεία σε όλους μέχρι την επόμενη επικοινωνία μας….

 

Αθανάσιος Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.