Ετήσια Επίσκεψη – Προσκύνημα στην Σχολή και στην Ύδρα

Ετήσια Επίσκεψη – Προσκύνημα στην Σχολή και στην Ύδρα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1352

21 Οκτωβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘Ετήσια Επίσκεψη – Προσκύνημα στην Σχολή και στην Ύδρα’

 

Η Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) στην Ύδρα το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2019 με τη συμμετοχή αρκετών μελών και φίλων.

Η εκδήλωση αυτή, που αποτελεί έκφραση υπέρτατου χρέους εκ μέρους όλων των αποφοίτων της Σχολής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον χώρο του Μνημείου-Ηρώου της Ακαδημίας, στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς (απόφοιτος 1989), ο καθηγητής καπετάν Θανάσης Μερτζάνης (απόφοιτος 1971), ο κ. Σπήλιος Σπηλιώτης, ο οποίος κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση, ως και αρκετοί απόφοιτοι διαφόρων ετών, μέλη, συγγενείς και φίλοι της Λέσχης.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση άρχισε με Τρισάγιο, το οποίο τελέστηκε από τον εκλεκτό φίλο της Λέσχης Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Βλαχόπουλο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο-Ηρώο της Ακαδημίας από το μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Απόστολο Καράμαλη, ως και προσκλητήριο των νεκρών ηρώων συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κυπριακού Αγώνα.

Η συγκινητική αυτή εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στη μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας της Ακαδημίας όπου ο Πρόεδρος της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρόντες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που διέπουν τη συνεργασία της Λέσχης με την Ακαδημία Ε.Ν. Ύδρας τονίζοντας ιδιαιτέρως το γεγονός της πρόσφατης εγγραφής ως μελών της Λέσχης 34 σπουδαστών.

Ο κ. Ζεύκης χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την ετήσια αυτή εκδήλωση της Λέσχης ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και βαρύτατου καθήκοντος όλων των αποφοίτων τόσο προς τη μνήμη των νεκρών ηρώων συναδέλφων μας όσο και προς την ίδια την αγαπημένη σε όλους μας Σχολή και έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ευχή να είμαστε πολύ περισσότεροι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια απηύθηνε χαιρετισμό ο Διοικητής της Ακαδημίας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους συνοδούς των και επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η Ακαδημία με τη Λέσχη των αποφοίτων της Σχολής.

Ακολούθως ο κ. Δανόπουλος ανεφέρθη στα έργα συντήρησης που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στους χώρους της Ακαδημίας και έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας χάρη στις ικανότητες και την ευσυνειδησία του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας.

Η επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα έκλεισε και αυτήν τη χρονιά με ένα γευστικό δείπνο το βράδυ του Σαββάτου στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του καπετάν Στέφανου Ντούσκου, εκλεκτού φίλου της Λέσχης…. Και του χρόνου πάλι, όλοι μαζί…

 

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.