Επιστολή Λέσχης

Επιστολή Λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1541

30 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,

Η φετινή χρονιά φέρνει το Πάσχα νωρίς, λίγο μετά την εαρινή ισημερία. Ήδη πλησιάζουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα με κορυφαία τα Άγια Πάθη, τη Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού και, πιστοί στην παράδοση, εκφράζουμε προς όλους τους αγαπητούς συναδέλφους, μέλη και φίλους της Λέσχης και τις οικογένειές τους, θερμές ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Μακάρι αυτό το Πάσχα να αποτελέσει για όλους μας ένα πραγματικό «πέρασμα» από τη ζωή της ύλης στον κόσμο του πνεύματος και η Ανάσταση του Χριστού να φέρει την εσωτερική ανάσταση και την ανάταση που καθένας από εμάς προσδοκά κατά τη γήινη εφήμερη πορεία του προς αναζήτηση της Αιώνιας Αλήθειας και του Θείου Φωτός.

Με την ευκαιρία αυτή σάς ενημερώνουμε για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία της Λέσχης, ως ακολούθως:

1. Τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Λέσχης η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία, μετά από σχετική ενημέρωση και συζήτηση, ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό για την περίοδο 01.01.2017-31.12.2017 και απάλλαξε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη.

Επίσης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 01.01.2018-31.12.2018 και συμφώνησε παμψηφεί στην επαναφορά της τακτικής ετήσιας συνδρομής στο ποσό των 70,00 ευρώ τόσο για τα τακτικά μέλη (από 50,00 ευρώ που ίσχυσε προσωρινά κατά την προηγούμενη χρονιά) όσο και για τους εταίρους.

Δυστυχώς η μείωση του ποσού της ετήσιας συνδρομής που αποφάσισε η περυσινή Γενική Συνέλευση της 20.02.2017 (από 70,00 σε 50,00 ευρώ) δεν είχε το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα με συνέπεια τη μείωση των εισπράξεων στον τομέα των ετήσιων συνδρομών.

Θετικό πάντως στοιχείο στην πορεία της Λέσχης κατά την προηγούμενη ετήσια χρονική περίοδο είναι το γεγονός ότι γράφτηκαν 23 νέα τακτικά μέλη.

2. Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη στη Νέα Υόρκη από τον πανάξιο και ακούραστο Διοικητή της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Ευάγγελο Δανόπουλο, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας και του New York State University Maritime College (SUNY MC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ μιας Ναυτικής Ακαδημίας της χώρας μας και ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού επιπέδου του εξωτερικού και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχει η Ακαδημία.

Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής προβλέπονται η χορήγηση από το SUNY MC διπλωμάτων-πτυχίων σε σπουδαστές της Ακαδημίας σε επίπεδο Bachelor of Science και Master, η μετεκπαίδευση καθηγητών της Ακαδημίας και μελλοντικά η δυνατότητα εκπαίδευσης και χορήγησης Μεταπτυχιακού Διπλώματος από την Ακαδημία Ε.Ν. Ύδρας.

3. Συνεχίζονται με μηνιαία συχνότητα οι καθιερωμένες διαλέξεις μας προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας. Μετά τις σημαντικές παρουσιάσεις των εκλεκτών συναδέλφων Κωνσταντίνου Μαρινάκη, Βαγγέλη Λέκκα και Ιωάννη Ραγκούση, οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στη θεματική ενότητα «Ναυτικά Θέματα» της ιστοσελίδας της Λέσχης, τη σκυτάλη της εκπαιδευτικής ενημέρωσης πήρε άλλος ένας εκλεκτός συνάδελφος, απόφοιτος της Σχολής (2000) και έμπειρος Πλοίαρχος, ο καπετάν Πάνος Δεδελός, ο οποίος πραγματοποίησε την Τρίτη, 27 Μαρτίου μια εξαιρετική παρουσίαση του θέματος «Ασφάλεια Δεξαμενοπλοίων» στην κατάμεστη από σπουδαστές Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας, παρουσία του Διοικητού της Ακαδημίας Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Ευάγγελου Δανόπουλου, του Αναπλ. Διευθυντή Σπουδών Βασιλείου Σταυρόπουλου και των καθηγητών Αθανασίου Μερτζάνη και Ιωάννη Ασημακόπουλου.

Ευχαριστούμε τους προαναφερθέντες συναδέλφους για τη μεγάλη προσφορά τους, μέσω της Λέσχης, προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας και προσκαλούμε για μια ακόμη φορά, όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στην ομάδα ομιλητών της Λέσχης, να ενημερώσουν τη Γραμματεία αναφέροντας και τον τίτλο του θέματος που επιθυμούν να παρουσιάσουν στους σπουδαστές της αγαπημένης μας Σχολής.

4. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το εντευκτήριο της Λέσχης μας δεν θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Η λειτουργία του θα επαναληφθεί κανονικά την Πέμπτη, 19 Απριλίου.

5. Κλείνουμε την επιστολή μας ενημερώνοντας όσους ενδιαφέρονται, ότι νεαρά κυρία 34 ετών, φίλη της Λέσχης, με δεκαετή επαγγελματική εμπειρία Βοηθού (Assistant) σε Τμήμα Επιχειρήσεων (Operations) ναυτιλιακής εταιρείας και Οικονομικών (Finance) χρηματοπιστωτικής εταιρείας, αναζητεί εργασία.

Είναι πτυχιούχος του Ναυτιλιακού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς, ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) και συστήνεται εξαιρετικά από εκλεκτό μέλος της Λέσχης μας. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία της Λέσχης προκειμένου να σας αποσταλεί το βιογραφικό σημείωμα της εν λόγω κυρίας.

Καλή Ανάσταση και Χαρούμενη Πασχαλιά!!!

 

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημοσθένης Παπαδόπουλος                 Αθανάσιος Ζεύκης

   Γεν. Γραμματέας                                 Πρόεδρος