Επιστολή λέσχης

Επιστολή λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1548

17 Μαϊου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,

Πλησιάζοντας στη λήξη της τρέχουσας πολιτιστικής περιόδου, σάς ενημερώνουμε για τις προσεχείς δραστηριότητες της Λέσχης, ως ακολούθως:

1. Συνεχίζονται οι καθιερωμένες διαλέξεις μελών της Λέσχης προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας. Μετά τις σημαντικές παρουσιάσεις των εκλεκτών συναδέλφων Κώστα Μαρινάκη, Βαγγέλη Λέκκα, Γιάννη Ραγκούση και Πάνου Δεδελού, οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στη θεματική ενότητα «Ναυτικά Θέματα» της ιστοσελίδας της Λέσχης, τη σκυτάλη της εκπαιδευτικής ενημέρωσης πήρε ο εκλεκτός συνάδελφος Σωτήρης Φαρμακίδης, απόφοιτος της Σχολής (1999).

Ο κ. Φαρμακίδης φοίτησε στο Ναυτιλιακό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά και υπήρξε πλοιοκτήτης από το 2003 έως το καλοκαίρι του 2008. Από το 2009 ασχολήθηκε ενεργά με τα Χρηματιστήρια και αφού σπούδασε Τεχνική Ανάλυση, έλαβε τις ανάλογες πιστοποιήσεις Τεχνικού και Χρηματιστηριακού Αναλυτή από το London School of Economics καθώς και από τη Διεθνή αλλά και την Αγγλική Ένωση Τεχνικών Αναλυτών (IFTA και STA).

Το 2012 συνέλαβε την ιδέα του “Seametrix”, ενός ηλεκτρονικού συστήματος θαλάσσιας δρομολόγησης και υπολογισμού κόστους ταξιδίου των πλοίων (Voyage estimation) σε χρόνο ρεκόρ, το οποίο δημιούργησε με τη συνεργασία Ελλήνων προγραμματιστών και αναλυτών γεωγραφικών δεδομένων και το οποίο έγινε εμπορικά διαθέσιμο στα τέλη του 2017.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Μαΐου στην Ύδρα και είμαστε βέβαιοι πως θα είναι αρκετά σημαντική για τους σπουδαστές της Ακαδημίας, στους οποίους θα δώσει μία πρώτη γεύση αλλά και επίγνωση για το πώς ναυλώνεται ένα πλοίο και πώς υπολογίζεται το κόστος και τα έξοδα ενός ταξιδίου. Επίσης θα τους κάνει μια εισαγωγή στην λειτουργία των ναυλαγορών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα.

2. Το εντευκτήριο της Λέσχης θα διακόψει τη λειτουργία του λόγω της Εκθέσεως των «Ποσειδωνίων 2018» και της επερχόμενης θερινής περιόδου
την Πέμπτη, 31 Μαΐου, με προοπτική επαναλειτουργίας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Η ακριβής ημερομηνία θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερη επιστολή μας.

3. Όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση της Λέσχης δεν είναι ανθηρή και η αναβαθμισμένη λειτουργία της κινδυνεύει να κλονισθεί αν δεν υπάρξει στήριξη εκ μέρους των μελών και των φίλων της.

Ως εκ τούτου εκφράζουμε τη θερμή μας παράκληση τόσο προς τα μέλη της Λέσχης για άμεση τακτοποίηση των καταστατικών οικονομικών τους εκκρεμοτήτων όσο και προς τα μέλη και τους φίλους εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν της Λέσχη με το περίσσευμα της αγάπης τους υπό μορφή δωρεών, οι οποίες στις μέρες μας έχουν δυστυχώς μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης ότι τα τελευταία χρόνια, σε κάθε ετήσιο οικονομικό απολογισμό, το θετικό αποτέλεσμα του ισοζυγίου εισπράξεων-πληρωμών προέκυπτε πάντοτε χάρη στη βοήθεια των δωρεών και χορηγιών μελών και φίλων της Λέσχης διότι το συνολικό ποσόν των εισπραττομένων συνδρομών δεν επαρκούσε για να καλύψει τις λειτουργικές μας δαπάνες.

4. Νέο έπιπλο (ραφιέρα) τοποθετήθηκε πρόσφατα στον χώρο της βιβλιοθήκης της Λέσχης προκειμένου να τοποθετηθούν σ’ αυτό βιβλία που, παρέμεναν εκτεθειμένα σε ράφια στον σκεπαστό ελεύθερο χώρο του κτιρίου.

Το κόστος του νέου επίπλου της βιβλιοθήκης κατεβλήθη εξ ολοκλήρου από τον καπετάν Αντώνη Τζίρμπη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης, προς τον οποίον εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. για την ευγενική προσφορά του.

5. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε πέρυσι η μουσική βραδιά με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο, η Ακαδημία Ε.Ν. Ύδρας (ΑΕΝ/Υ) και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) διοργανώνουν κι εφέτος μια εξαιρετική μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τίτλο «Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε», αφιερωμένη στους σπουδαστές και αυριανούς Πλοιάρχους της αγαπημένης μας Σχολής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο μεταξύ της ΑΕΝ/Υ και του ΙΑΜΥ και θα παραστούν σ’ αυτήν ο Πρόεδρος, αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. και μέλη της Λέσχης.

Δείτε εδώ την πρόσκληση

6. Τέλος, σας ανακοινώνουμε ότι εν όψει του καλοκαιριού, παραλάβαμε και διαθέτουμε στα μέλη και τους φίλους της Λέσχης μπλουζάκια (Τ-SHIRT) με το λογότυπο της Λέσχης, σε διάφορα μεγέθη και σε χρώματα λευκό και Navy Blue.

Για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν μπλουζάκια, όχι μόνο για δική τους χρήση αλλά και για να τα προσφέρουν ως δώρα σε αγαπημένα τους πρόσωπα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Λέσχης.

Κλείνουμε την επιστολή μας με φιλικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς και την υπενθύμιση της ημερήσιας εκδρομής μας την Κυριακή, 10 Ιουνίου (επιστολή μας 15.05.2018) στις Θερμοπύλες, την Παύλιανη και τη Μονή Δαμάστας.

 

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημοσθένης Παπαδόπουλος                   Αθανάσιος Ζεύκης

Γεν. Γραμματέας                                      Πρόεδρος