Επιστολή λέσχης

Επιστολή λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: Λ – 1586

15 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,
«Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ,
να τον προϋπαντήσουμε, παιδιά, στην εξοχή…»

Με πρόλογο τους στίχους του γνωστού επίκαιρου ποιήματος και με …ανοιξιάτικη χαρά, σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή με πολυτελές πούλμαν (μέσω Γαλατά) στον Πόρο, το όμορφο (μετά την Ύδρα βέβαια) νησί του Σαρωνικού, με Πλοηγό τον Ποριώτη καπετάνιο και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Πάνο Δεδελό (απόφοιτο 2000).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αναχωρήσουμε στις 8:00 το πρωί από την περιοχή της Πλατείας Τερψιθέας του Πειραιά και μετά από ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον Γαλατά, θα περάσουμε απέναντι στον Πόρο με το τοπικό φέρυ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στον περίβολο του οποίου βρίσκεται ο περικαλλής ναός, το καθολικό και οι οικογενειακοί τάφοι των Εμμανουήλ Τομπάζη, Νικολάου Αποστόλη και του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Επόμενος προορισμός μας θα είναι ο παλαιός Ρωσικός Ναύσταθμος στην περιοχή του Νεωρίου, απέναντι από το νησάκι Δασκαλιό, του οποίου τα ημι-ερειπωμένα σήμερα κτίρια κατασκευάστηκαν από τη Ναυτική Ρωσική Υπηρεσία το 1834 και χρησιμοποιήθηκαν για αποθήκευση υλικών και τροφίμων, παρασκευή «διπυρίτου άρτου» (γαλέτας) και αποθήκευση γαιανθράκων για την τροφοδοσία του Ρωσικού Στόλου που βρισκόταν στη Μεσόγειο. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού τα κτίρια αυτά, λόγω της αρχιτεκτονικής και ιστορικής τους αξίας, έχουν χαρακτηρισθεί από το 1989 ως ιστορικά και διατηρητέα μνημεία.

Στη συνέχεια θα γευματίσουμε όλοι μαζί σε παρακείμενη επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής και μετά το γεύμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και καφέ στο κέντρο της πόλης του Πόρου μέχρι τις 4:30 το απόγευμα, που θα αναχωρήσουμε επιστρέφοντας στον Πειραιά, όπου υπολογίζουμε να φτάσουμε κατά τις 8:00 το βράδυ.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή μας ανέρχεται στο ποσό των 20,00 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει μόνο την οδική και θαλάσσια μεταφορά μας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν άμεσα στη Γραμματέα της Λέσχης κυρία Καλλίστη Τσιγκάρη (αριθ. τηλεφώνου 210 4539 497) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.30 έως 14.30). Σημειώνουμε ότι οι θέσεις του πούλμαν είναι 50 και για την κάλυψή τους θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Κλείνουμε την επιστολή μας με συναδελφικούς φιλικούς χαιρετισμούς και την ελπίδα ότι τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης θα ανταποκριθούν με προθυμία στην πρότασή μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Μαρινάκης                  Αθανάσιος Ζεύκης

Γεν. Γραμματέας                                      Πρόεδρος