Επιστολή λέσχης

Επιστολή λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: 1594

5 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΣΧΗΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη, Φίλες και Φίλοι της Λέσχης,

Αναφερόμενοι στο ξεκίνημα της νέας πολιτιστικής περιόδου ευχόμαστε σε όλους Υγεία και Δύναμη και σας ενημερώνουμε για τα εκκρεμή θέματα και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της Λέσχης, ως ακολούθως:

1. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του εντευκτηρίου της Λέσχης κατά τη νέα περίοδο με έναρξη λειτουργίας του την Πέμπτη το μεσημέρι, 19 Σεπτεμβρίου. Η δίμηνη διακοπή κατά τη θερινή περίοδο μάς έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσουμε σοβαρά και σε βάθος τις παρατηρήσεις των μελών μας και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Σας περιμένουμε όλους για να ευχηθούμε Καλή Αρχή στη νέα πολιτιστική περίοδο.

2. Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα, την οποία θεωρούμε ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και σας καλούμε όλους να συνδράμετε με την παρουσία σας στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα τελεσθεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο-ηρώο των συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής, που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη μνήμης στους χώρους διδασκαλίας της Σχολής, όπου θα εκφωνηθούν σύντομοι χαιρετισμοί προς τους παλαιούς αποφοίτους, φίλους και μέλη της Λέσχης, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης, τον Διοικητή της Σχολής και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για όσους δεν επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν και παραμείνουν στην Ύδρα, ο υπόλοιπος χρόνος του Σαββατοκύριακου θα είναι ελεύθερος για περίπατο στα όμορφα σοκάκια του νησιού, συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους και …ζωντάνεμα αναμνήσεων από τα αξέχαστα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή. Το βράδυ του Σαββάτου θα δειπνήσουμε όλοι μαζί σε γνωστή ταβέρνα της Ύδρας και την Κυριακή ο χρόνος θα είναι ελεύθερος.

Η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν με τα διατιθέμενα υδροπτέρυγα και καταμαράν πλοία της γραμμής (“flying dolphin” και “flying cat”) και παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία HELLENIC SEAWAYS (αριθ. τηλεφώνων 210 419 9000/210 419 0200) για απευθείας κράτηση θέσεων. Υπενθυμίζουμε, πάντως και τη δυνατότητα μετάβασης στην Ύδρα οδικώς μέχρι το Μετόχι Ερμιονίδος (στο οποίο λειτουργεί επιτηρούμενο πάρκιγκ αυτοκινήτων) και στη συνέχεια με ταχύπλοο διατιθέμενο μέσον (υδροταξί ή πλοιάριο που εκτελεί το δρομολόγιο Μετόχι-Ύδρα).

Τέλος, η διαμονή μας σε ξενοδοχεία της Ύδρας, για όσους διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου, κοστίζει ενδεικτικά, από 50,00 έως 80,00 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, με ή χωρίς πρωινό. Παραθέτουμε ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας με ξενοδοχεία της Ύδρας, με τα οποία έχουμε συνεργασθεί κατά το παρελθόν, προκειμένου να προβείτε σε απευθείας κράτηση δωματίων:

  • MIRANDA : 22980 52230 – AMARYLLIS : 22980 53611
  • GRECO : 22980 53200 – IPPOKAMPOS : 22980 53453
  • HYDROUSSA : 22980 52400 – GLAROS : 22980 52085
  • MISTRAL : 22980 53411 – ACHILLEAS : 22980 53227
  • SINDRA : 22980 53401 – PITEOUSSA : 22980 52810

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Καλλίστη Τσιγκάρη, αριθ. τηλ. 210 4539 497 και 694 4595 091).

3. Στις αρχές του πρώτου μήνα του φθινοπώρου προβάλλει επιτακτική η ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση του νέου ημερολογίου της Λέσχης για το 2020, που για μια ακόμη χρονιά θα πρέπει να διατηρήσει την εξαιρετική ποιότητά του και να εξασφαλίσει το έντονο ενδιαφέρον και τις καλές κριτικές των συναδέλφων και φίλων της Λέσχης που θα το παραλάβουν. Σημειωτέον ότι το ημερολόγιο της Λέσχης, που εκδίδεται για 25η συνεχή χρονιά και διανέμεται δωρεάν σε μέλη και φίλους της Λέσχης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιέχει μνήμες από τη ζωή μας στη Σχολή και τη θάλασσα που τις ζωντανεύουν παλιές φωτογραφίες, ναυτικές ιστορίες και ανθολογήματα από ποιητικές και λογοτεχνικές γενικότερα ανησυχίες και επιδόσεις διακεκριμένων συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε για την αποστολή του προς καταχώρηση έντυπου υλικού (λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, ιστορίες, εντυπώσεις, φωτογραφίες, κλπ. από τα χρόνια της ζωής μας στη Σχολή και τη θάλασσα) με ηλεκτρονική αλληλογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Λέσχης info@hydracaptainsclub.gr, το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, για να προλάβουμε να εκδώσουμε το ημερολόγιο πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς. Λυπούμεθα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη έκδοση του νέου ημερολογίου, οπότε σας ενημερώνουμε ότι έντυπο υλικό προς καταχώρηση που θα υποβληθεί στη Λέσχη μετά την 31η Οκτωβρίου δεν θα δημοσιευθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει την επιμέλεια και την ευθύνη της έκδοσης του ημερολογίου.

4. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι διαλέξεις μελών και φίλων της Λέσχης προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας θα συνεχιστούν και κατά τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, οπότε προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο ομιλητή να επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης καπετάν Κώστα Μαρινάκη (αριθ. τηλεφώνου 693 2465 500), ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού αυτής της προσπάθειας.

 

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Μαρινάκης                  Αθανάσιος Ζεύκης

Γεν. Γραμματέας                                      Πρόεδρος