Επιστολή λέσχης

Επιστολή λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: 1613

12  Ιουνίου 2020

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΣΧΗΣ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη, φίλες και φίλοι της Λέσχης,

Τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του ύπουλου και δολοφονικού νέου κορωνοϊού Covid-19 έφεραν μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα και τη λειτουργία της αγαπημένης μας Λέσχης από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά στην 45χρονη ιστορία της Λέσχης αναγκαστήκαμε, για το κοινό καλό όλων μας, όχι μόνο να ακυρώσουμε προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και να διακόψουμε τη λειτουργία του εντευκτηρίου, της γραμματείας και των γραφείων της Λέσχης.


Σήμερα, στον απόηχο της κλιμακούμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, διαπιστώνουμε με χαρά ότι παρά το πανδημικό τσουνάμι που μας χτύπησε στο τρίμηνο που πέρασε, είμαστε όλοι υγιείς και πανέτοιμοι να επιχειρήσουμε με επιτυχία την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Λέσχης. Βέβαια, ακόμη δεν μας επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουμε το εντευκτήριο ούτε ν’ απολαύσουμε τις γευστικές δημιουργίες κάθε Πέμπτης από τις ακούραστες καπετάνισσες αλλά η γραμματεία και τα γραφεία της Λέσχης λειτουργούν κανονικά από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. καθημερινώς, οπότε η επικοινωνία μας με τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Λέσχης σιγά-σιγά αποκαθίσταται.

Με την ευκαιρία αυτή σας γνωρίζουμε ότι:

1. Ολιγομελής (λόγω των περιοριστικών μέτρων) αντιπροσωπεία της Λέσχης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Θανάση Ζεύκη, τον Ταμία Γιώργο Γκίνη, τα εκλεκτά μέλη της Λέσχης Κώστα Πρίφτη και Δημοσθένη Παπαδόπουλο και τη γραμματέα κυρία Καλλίστη Τσιγκάρη, επισκεφθήκαμε στις 26 Μαΐου στα γραφεία του τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στον οποίο επιδόσαμε τον τιμητικό Θυρεό και το Δίπλωμα της Λέσχης σχετικά με την ανακήρυξή του ως Μεγάλου Ευεργέτου και Χορηγού του Συλλόγου μας μαζί με ένα δώρο αναμνηστικής κυρίως αξίας – ευγενώς προσφερθέν από τον καπετάν Δημοσθένη Παπαδόπουλο – αποτελούμενο από το βαρόμετρο και το ρολόϊ του φορτηγού πλοίου «THANASSIS M», ενός από τα πρωτοαποκτηθέντα πλοία (το τέταρτο κατά σειρά) του στόλου της εταιρείας THENAMARIS MARITIME CORP. κατά τη δεκαετία του 1960.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμότατα την αντιπροσωπεία μας για την ιδιαίτερα τιμητική προς το πρόσωπό του απόφαση της Λέσχης ως και για το πολύτιμο αναμνηστικό δώρο και επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αγάπη του προς τον Σύλλογό μας, μέσω του οποίου τιμά τη μνήμη του αγαπημένου του θείου και ιδρυτικού μέλους της Λέσχης καπετάν Κλεόβουλου Μεθενίτη (απόφοιτου 1951).

2. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την Ύδρα, η εορταστική εκδήλωση «Μιαούλεια 2020», που είχε αρχικά προγραμματισθεί για την τελευταία εβδομάδα αυτού του μήνα, θα αναβληθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού για τον μήνα Αύγουστο ώστε να συνεορτασθεί με την εκδήλωση «Κουντουριώτεια 2020». Θα επανέλθουμε αμέσως μόλις εκδοθεί η αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο της Ύδρας .

3. Πληροφορίες από την Ύδρα επίσης αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραδόσεως – παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητού της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας. Καθήκοντα νέου Διοικητού αναλαμβάνει ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης εις αντικατάσταση του απερχόμενου Διοικητού Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Ευάγγελου Δανόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια αναλαμβάνει καθήκοντα Λιμενάρχου Ύδρας.

Εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης εκφράζουμε και στους δύο ικανότατους Αξιωματικούς του Λ.Σ. θερμές ευχές για Καλή Επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Σημειώνουμε ότι με την αποχώρηση του κ. Δανόπουλου συμπληρώνεται ένας τετραετής περίπου κύκλος εξαιρετικής συνεργασίας της Λέσχης μας με τη Διοίκηση της Ακαδημίας, για την οποία τον ευχαριστούμε και η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και με τον νέο Διοικητή.

4. Η γραμματεία της Λέσχης θα παραμείνει κλειστή από 3 έως 28 Αυγούστου λόγω της θερινής αδείας της γραμματέως κυρίας Καλλίστης Τσιγκάρη. Σε περίπτωση ανάγκης ή έκτακτου συμβάντος κατά το χρονικό αυτό διάστημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάση Ζεύκη στον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου 694 6508 240.

5. Κατά το χρονικό διάστημα απουσίας της γραμματέως της Λέσχης λόγω κανονικής αδείας, θα λειτουργήσουν βάρδιες στη Λέσχη, από 11.00 έως 13.00, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σε προσεχή μας επικοινωνία.

6. Λόγω της αβεβαιότητος που υπάρχει σχετικά με την εξέλιξη του δολοφονικού κορωνοϊού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και της εκτίμησης για πιθανή εμφάνιση νέας κορύφωσης τη πανδημίας, δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε κινήσεις και εκδηλώσεις για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο και αφού εκτιμήσει την κατάσταση που θα υπάρχει εκείνη την περίοδο, θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο σχετικά με την επαναλειτουργία του εντευκτηρίου της Λέσχης όσο και τον προγραμματισμό κάποιων εκδηλώσεων με ιδιαίτερη αναφορά στην ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα.

Κλείνοντας την επιστολή μας αυτή ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο με όλα τα μέλη, φίλους και φίλες της Λέσχης παρόντες και υγιείς!!!

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Μαρινάκης                  Αθανάσιος Ζεύκης

Γεν. Γραμματέας                                      Πρόεδρος