Επιστολή Λέσχης

Επιστολή Λέσχης

(της αρχαιότερης – εν λειτουργία – Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Ζαΐμη 19, 185 38 Πειραιάς-Τηλ./Fax:210 4539 497 – e–mail: info@hydracaptainsclub.gr


Αριθ. πρωτ.: Λ-1632

22 Δεκεμβρίου 2020


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη, Φίλες και Φίλοι της Λέσχης,

Κανείς μας δεν περίμενε ούτε αναλογίστηκε ποτέ ότι θα γιορτάζαμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους φίλους και τους συναδέλφους μας, φορώντας μάσκες σε κάθε μας μετακίνηση, πάντα με τεντωμένα νεύρα και αυστηρές προφυλάξεις, απέναντι σ’ έναν ύπουλο και δολοφονικό κορωνοϊό που εδώ και ένα χρόνο έχει εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη προκαλώντας απώλειες ανθρώπινων ζωών που ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμεθα να βιώσουμε και ν’ αντιμετωπίσουμε. Όχι με φόβο και πανικό αλλά με θάρρος, με κουράγιο και με δύναμη. Μπορεί αυτά τα Χριστούγεννα να μη μπορούμε να τα γιορτάσουμε όπως παλιά, μπορεί αυτή τη χρονιά να μη μπορούμε ν’ αγκαλιάσουμε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά η πανδημία δεν φαίνεται να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Η πρόσφατη έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και η διάθεση και επείγουσα προώθηση των σχετικών εμβολίων σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατ’ αρχήν της διασποράς του δολοφονικού κορωνοϊού και στη συνέχεια τη σταδιακή δημιουργία συνθηκών ανοσίας στους πληθυσμούς όλου του πλανήτη.

Η αισιόδοξη πρόβλεψή μας, που βασίζεται σε μετρήσεις και γεγονότα των τελευταίων ημερών, είναι πως, αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που μας προτείνουν οι υγειονομικές αρχές της πατρίδας μας, η πανδημία λόγω Covid-19 θα κλείσει τον κύκλο της σύντομα, οπότε όλοι εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε υγιείς και δυνατοί για να χαρούμε τη ζωή που έχουμε μπροστά μας χωρίς φόβο, ανησυχίες και προβλήματα.

Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα θα θέλαμε να ευχηθούμε να περάσουμε όλοι μας με υγεία και γαλήνη την περίοδο των εορτών. Μακάρι αυτά τα «στερημένα» Χριστούγεννα, παρά τις τόσες δυσκολίες, να αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη όλων μας, να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές μας και να χαρίσουν σε όλους μας τη ζωή που μας αξίζει. Μακάρι οι καρδιές μας να γεμίσουν με Αγάπη και το Άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει και να οδηγεί κάθε σκέψη και κάθε μας πράξη.

Ας τιμήσουμε λοιπόν εφέτος την περίοδο αυτή με τη σκέψη και την περισυλλογή που της αξίζουν διατηρώντας τη βάσιμη ελπίδα ότι του χρόνου, με τη βοήθεια του Θεού, θα τη γιορτάσουμε με διπλή χαρά, υγιείς και δυνατοί, αγκαλιά με τους ανθρώπους που αγαπάμε, παρέα με τους φίλους και συναδέλφους μας.

Με την ευκαιρία αυτή, σας γνωρίζουμε ότι προς το παρόν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τους χρόνους πραγματοποίησης της γιορτής της βασιλόπιτας και της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών της Λέσχης, που θα αναφέρεται στον απολογισμό του Δ.Σ. για το δεύτερο έτος της θητείας του (01.01 – 31.12.2020). Θα πρέπει δυστυχώς να περιμένουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για να προγραμματίσουμε την πραγματοποίηση των παραπάνω συναντήσεων.

Τελειώνοντας την επιστολή μας, εκφράζουμε θερμές εγκάρδιες ευχές σε όλα τα μέλη και τους εταίρους, τις φίλες και τους φίλους της Λέσχης. Ευχόμαστε Καλές και Ήρεμες Θάλασσες στους συναδέλφους που ταξιδεύουν, Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα σε όλους, Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά, με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, Δύναμη και Δημιουργία.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Μαρινάκης          Αθανάσιος Ζεύκης
Γεν. Γραμματέας                              Πρόεδρος