Επιστολή Λέσχης

Επιστολή Λέσχης

(της αρχαιότερης – εν λειτουργία – Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

Ζαΐμη 19, 185 38 Πειραιάς-Τηλ./Fax:210 4539 497 e–mail: info@hydracaptainsclub.gr


Αριθ. πρωτ.: Λ-1662

05 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΣΧΗΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη, Φίλες και Φίλοι της Λέσχης,

Αναφερόμενοι στο ξεκίνημα της νέας πολιτιστικής περιόδου, ευχόμαστε σε όλους Υγεία και Δύναμη κόντρα στη συνεχιζόμενη πανδημία του ύπουλου κορωνοϊού Covid-19, που παρά τους εμβολιασμούς, τα φάρμακα και τα μέτρα προστασίας για τριάντα δύο ολόκληρους μήνες, εξακολουθεί να μας κρατάει ανήσυχους και να ταλαιπωρεί τις ζωές μας.

Το θέμα της λειτουργίας της αγαπημένης μας Λέσχης κατά τη διάρκεια της νέας πολιτιστικής περιόδου απασχολεί έντονα το Διοικητικό μας Συμβούλιο, το οποίο μελετά σοβαρά μια προσεκτική «επανεκκίνηση» της λειτουργίας του Συλλόγου, τηρώντας πάντα τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας των Υγειονομικών Αρχών, προκειμένου να δημιουργηθούν σταδιακά και σταθερά οι
απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της προ Covid-19 περιόδου.

Πρώτη μας εκδήλωση η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα που θαπραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, στις 12.30 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα της επίσκεψής μας είναι λιτό και περιλαμβάνει τρισάγιο μνήμης, κατάθεση στεφάνου, προσκλητήριο νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στο χώρο του μνημείου-ηρώου των συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής, που χάθηκαν αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Για όσους καλούς συναδέλφους, μέλη, φίλες και φίλους της Λέσχης επιλέξουν να μην επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν και παραμείνουν στην Ύδρα, ο υπόλοιπος χρόνος του Σαββατοκύριακου θα είναι ελεύθερος για περίπατο στα όμορφα σοκάκια του νησιού, συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους και …ζωντάνεμα αναμνήσεων από τα αξέχαστα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή.

Όσοι παραμείνουμε στην Ύδρα, καλό θα είναι το βράδυ του Σαββάτου να συναντηθούμε και να δειπνήσουμε όλοι μαζί παρέα σε κάποια ταβέρνα της Ύδρας. Την Κυριακή ο χρόνος θα είναι για όλους μας ελεύθερος.

Επισημαίνουμε ότι η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με κάποιο από τα διατιθέμενα ταχύπλοα πλοία καταμαράν της γραμμής («FLYING CAT», «SPEEDCAT I») και παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις εταιρείες HELLENIC SEAWAYS (αριθ. τηλ. 210 4199 000) ή ALPHA LINES (αριθ. τηλ. 210 4295 020) για απευθείας κράτηση θέσεων. Εναλλακτική πάντως λύση είναι και η δυνατότητα μετάβασης στην Ύδρα οδικώς μέχρι το Μετόχι Ερμιονίδος, όπου λειτουργεί επιτηρούμενο πάρκιγκ
αυτοκινήτων και στη συνέχεια διεκπεραίωση στην Ύδρα με ταχύπλοο διατιθέμενο μέσον (υδροταξί ή ταχύπλοο πλοιάριο) που εκτελεί το δρομολόγιο Μετόχι-Ύδρα (διάρκειας 25 λεπτών της ώρας).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης, (αριθ. τηλεφ. 210 4539 497) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. (αριθ. τηλεφ. 694 6508 240).

Θα επανέλθουμε με νεότερη επιστολή σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν το Διοικητικό μας Συμβούλιο αυτήν την περίοδο (όπως π.χ. έκδοση του νέου ημερολογίου της Λέσχης για το 2023, οργάνωση λειτουργίας του εντευκτηρίου της Λέσχης, τακτοποίηση οικονομικών οφειλών, κ.ά.).

Με την ελπίδα να ιδωθούμε σύντομα και την έκφραση από καρδιάς συναδελφικών και φιλικών χαιρετισμών,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Μάρκος Βολικάκης                                                               Θανάσης Ζεύκης
Γεν. Γραμματέας                                                                         Πρόεδρος