Επιστολή λέσχης

Επιστολή λέσχης


(της αρχαιότερης -εν λειτουργία- Σχολής Πλοιάρχων στον Κόσμο)

 


Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1547

15 Μαϊου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή με πολυτελές πούλμαν στην περιοχή του Νομού Φθιώτιδος με κύριο προορισμό μας το γραφικό χωριό Παύλιανη που βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αναχωρήσουμε στις 8:00 το πρωί από την περιοχή της Πλατείας Τερψιθέας του Πειραιά με ενδιάμεση στάση στις ιστορικές Θερμοπύλες, όπου θα επισκεφθούμε τον χώρο των μνημείων και το παρακείμενο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης (Μουσείο) με τιμή εισιτηρίου 1,00 ευρώ κατ’ άτομο και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο ειδυλλιακό τοπίο της περιοχής με θέα το όρος Καλλίδρομο.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην καταπράσινη Παύλιανη, χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, στην περιοχή της οποίας υπάρχει ένα απαράμιλλου κάλλους φυσικό Πάρκο στις πηγές του Ασωπού ποταμού. Ο χρόνος θα είναι κατ’ αρχήν ελεύθερος για περίπατο και στη συνέχεια θα γευματίσουμε όλοι μαζί σε επιλεγμένο (και βραβευμένο) εστιατόριο της περιοχής.

Μετά τον περίπατο και το γεύμα μας στην Παύλιανη, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στη φημισμένη Ιερά Μονή Δαμάστας (Γενέσιο της Θεοτόκου), κτίσμα των μεταβυζαντινών χρόνων, που βρίσκεται στις βορεινές πλαγιές του όρους Καλλίδρομο σε υψόμετρο 740 μέτρων. Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή θα αναχωρήσουμε για Πειραιά, όπου υπολογίζουμε να φτάσουμε κατά τις 8:00 το βράδυ.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή μας ανέρχεται στο ποσό των 20,00 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει μόνο τη μεταφορά μας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν άμεσα στη Γραμματέα της Λέσχης κυρία Αφροδίτη Λεκατσά (αριθ. τηλεφώνου 210 4539 497) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.30 έως 14.30). Σημειώνουμε ότι οι θέσεις του πούλμαν είναι 50 και για την κάλυψή τους θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Κλείνουμε την επιστολή μας αυτή με συναδελφικούς φιλικούς χαιρετισμούς και την ελπίδα ότι τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης θα ανταποκριθούν με προθυμία στην πρότασή μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

 

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημοσθένης Παπαδόπουλος                     Αθανάσιος Ζεύκης

Γεν. Γραμματέας                                         Πρόεδρος