Γιορτή κοπής βασιλόπιτας της Λέσχης

Γιορτή κοπής βασιλόπιτας της Λέσχης

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1340

20 Ιανουαρίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

<<Γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης>>

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων και φίλους της Λέσχης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος και συνεργάτης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Ασπασία Μουέ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ύδρας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράππας, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Αριστείδης Παπανδρέου, Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ., μέλος της Λέσχης και απόφοιτος της Σχολής (1953), ο Πρωτοπρεσβύτερος, Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α., πατήρ Γεώργιος Καλαμάρης, οι Υποναύαρχοι Λ.Σ. ε.α. Μιχαήλ Μπαλαφούτης και Νικόλαος Μοσχούτης, μέλη της Λέσχης και απόφοιτοι της Σχολής (1963 και 1978 αντιστοίχως), ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Ευάγγελος Δανόπουλος, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. και ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος με πενταμελή αντιπροσωπεία σπουδαστών της Ακαδημίας, ο εφοπλισταί Κωνσταντίνος Πρίφτης και Ελευθέριος Μυλωνόπουλος, μέλη της Λέσχης (και του Δ.Σ. ο δεύτερος) και απόφοιτοι της Σχολής (1960 και 1965 αντιστοίχως), ο καπετάν Λεωνίδας Γαβαλάς, απόφοιτος (1951) και επί μία δεκαετία Διευθυντής Σπουδών της Σχολής, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας και εκλεκτή φίλη της Λέσχης κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, η κυρία Μάντυ Κουντουριώτη, η κυρία Αγγελική Αποστόλου, πρώην καθηγήτρια της Σχολής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κ. Μαρίνος Τσάμης, οι Πρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» κυρίες Δέσποινα Παπαστελιανού και Ελπίδα Ξεφτεράκη, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Wista Hellas κυρία Ιωάννα Τοπάλογλου, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σπετσιωτών κυρία Καλλιόπη Θυμαρά, οι κ.κ. Ιωάννης Κανατσέλης και Δημήτριος Κρητικός από τις εφημερίδες του Πειραιά «Η Φωνή των Πειραιωτών» και «Κοινωνική» αντιστοίχως, ως και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι και μέλη της Λέσχης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική τους παρουσία και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη.

Αναφέρθηκε με συντομία στις δραστηριότητες της Λέσχης τη χρονιά που πέρασε και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης αρωγή και συμπαράσταση για να συνεχίσει η Λέσχη να λειτουργεί στο επίπεδο που της αξίζει με στόχο πάντα την στήριξη των σπουδαστών και των αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής.

Ακολούθησε αγιασμός και ευλογία της βασιλόπιτας από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Καλαμάρη και στη συνέχεια έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής (1946) καπετάν Σκουλούδη Ρουσσάκη, ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης μας Σχολής και της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα.

Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας αυτή τη χρονιά κέρδισε η κυρία Λίλλυ Κοσκινά-Μανιάτη, σύζυγος του καπετάν Πέτρου Μανιάτη, απόφοιτου της Σχολής (1956) και μέλους της Λέσχης, μαζί με ένα καλαίσθητο διακοσμητικό χειροποίητο «γούρι», πρωτοχρονιάτικο δώρο της Λέσχης, αποκλειστικής δημιουργίας του εργαστηρίου AXIOM της Αθήνας.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη και μεράκι και πρόσφεραν ειδικά για τη εορταστική αυτή εκδήλωση οι «καπετάνισσες», σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2018, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης,

επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία, χαρά και δύναμη…

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.