Κουντουριώτεια 2016

Κουντουριώτεια 2016

Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1325

28 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιορτάστηκαν κι εφέτος με κάθε επισημότητα τα «Κουντουριώτεια» που διοργάνωσε ο Δήμος Ύδρας, με κορύφωση των εκδηλώσεων την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016, στις οποίες παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Ακίνδυνος Δαρδανός, ο τοπικός ιερός κλήρος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, οι βουλευτές κ.κ. Ελένη Σταματάκη, Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Κουκούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο εκπρόσωπος του Α.Γ.Ε.Ν. Δ. Σούφρας, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν., ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ευάγγελος Δανόπουλος, Πλωτάρχης Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, Πλωτάρχης Λ.Σ., συγγενικά μέλη-απόγονοι του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και πλήθος κόσμου.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και ακολούθησε ομιλία στη συνεδριακή αίθουσα της Μητροπόλεως από τον Αντώνιο Καλκούνη, Πλοίαρχο Π.Ν. ε.α. με θέμα: «Ο Παύλος Κουντουριώτης και η προσφορά του».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ναυάρχου και στον Τάφο του και αποδόθηκαν τιμές από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με το ναρκαθηρευτικό πλοίο «ΕΥΝΙΚΗ» και τιμητικό άγημα.

Σημειωτέον ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2016» εντάχθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου ζωγράφου και Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης την Κυριακή, 28 Αυγούστου στον κήπο των Υδραίων Ζωγράφων στην πλατεία Ναυάρχου Βότση, με τη συμμετοχή πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις τη Λέσχη εκπροσώπησε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης.

Θανάσης Ζεύκης
(Απόφοιτος 1963)