Ίδρυση και Λειτουργία της Λέσχης

Διαβάστε περισσότερα...

Το 1976 απόφοιτοι της τάξεως 1951 αλλά και ορισμένοι απόφοιτοι από άλλες τάξεις, ίδρυσαν την «Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας». Αλλά δεν έκαναν μόνον αυτό. Ήδη Πλοίαρχοι όλοι, με πρακτικό μυαλό, ήσαν βέβαιοι ότι μια τέτοια Λέσχη χωρίς μόνιμη και φθηνή στέγη, θα έπαυε να υπάρχει μόλις περνούσε ο πρώτος ενθουσιασμός.

Έτσι, χωρίς χορηγούς και χρηματοδότες, συγκέντρωσαν χρήματα μεταξύ τους και αγόρασαν το κτίριο της οδού Ζαΐμη 19, στον Πειραιά. Το ανακαίνισαν, το διακόσμησαν, με υλικά και αντικείμενα από καράβια και κυρίως από το υπερωκεάνιο «Βασίλισσα Φρειδερίκη», που τότε διαλυόταν για παλιοσίδερα, και στέγασαν εκεί τον καρπό του ρομαντισμού τους, τη Λέσχη Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας.

Στην ενέργειά τους αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο η ύπαρξη και ευρωστία της Λέσχης μας για πάνω από σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της. Μέσω της Λέσχης, οι απόφοιτοι διατηρούν τους δεσμούς με την Σχολή και τη μεταξύ τους επαφή με διαλέξεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις, εκδρομές και συγκεντρώσεις τάξεων. Η κορυφαία εκδήλωση όμως είναι το ετήσιο προσκύνημά μας στην Σχολή και την Ύδρα!!

Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς άντρες που έχουν οργώσει τις θάλασσες όλου του κόσμου, να προσπαθούν να κρύψουν ένα δάκρυ όταν μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, στους θαλάμους, στο … «μπαλαούρο» ή στο εστιατόριο της Σχολής. Εάν οι ιστορίες από την Σχολή και τη θάλασσα που ακούγονται στη Λέσχη εκδοθούν σε βιβλίο, τούτο θα αποτελέσει σίγουρα εκδοτική επιτυχία.

Κάθε Πέμπτη μεσημέρι λειτουργεί το εντευκτήριο της Λέσχης. Ο έμπειρος Λεσχιάρχης μας, καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης, απόφοιτος 1959, φροντίζει πάντα για καλό φαγητό και καλό κρασί που γίνονται ακόμα καλύτερα στο περιβάλλον που θυμίζει καραβίσιο σαλόνι αξιωματικών.

Στον χώρο αυτόν παρευρίσκονται κάθε φορά αρκετοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης, για να περάσουν λίγες ώρες δίπλα σε παλιούς συμμαθητές και νεότερους συναδέλφους ν ΄ ακούσουν και να διηγηθούν ιστορίες από τη ζωή τους στη Σχολή και τη θάλασσα, να ζωντανέψουν μέσα τους αναμνήσεις από τα χρόνια της νιότης.

Όσοι αγαπούν τη θάλασσα και τους αρέσει να ακούν ή να μιλάνε γι’ αυτήν, είναι ευπρόσδεκτοι ….

Σύμπτυξη κειμένου...

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόεδρος: Αθανάσιος Ζεύκης
Α’ Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Τζίρμπης
Γενικός Γραμματέας: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Ταμίας: Γεώργιος Γκίνης

Μέλη:

 • Ευάγγελος Τσιγκάρης
 • Ευάγγελος Λέκκας
 • Αντώνιος Μικέλης
 • Ελευθέριος Μυλωνόπουλος
 • Γεώργιος Μπρούζος

Αναπληρωματικά Μέλη:

 • Μάρκος Βολικάκης
 • Αργύρης Μαραβέλιας
 • Απόστολος Καράμαλης

Εξελεγκτική Επιτροπή:

 • Μιχαήλ Μπαλαφούτης
 • Φώτης Γρηγοριάδης
 • Γεώργιος Κοροσόπουλος

 

Φωτογραφίες Μελών:

Αθανάσιος Ζεύκης – Πρόεδρος


Αντώνιος Τζίρμπης – Α’ Αντιπρόεδρος


Δημοσθένης Παπαδόπουλος – Γεν. Γραμματέας


Γεώργιος Γκίνης – Ταμίας


Ευάγγελος Τσιγκάρης – Μέλος


Αντώνιος Μικέλης – Μέλος


Ελευθέριος Μυλωνόπουλος – Μέλος


Γεώργιος Μπρούζος – Μέλος


Ευάγγελος Λέκκας – Μέλος

Σύμπτυξη κειμένου...