Μουσικό Αφιέρωμα στους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν Ύδρας

Μουσικό Αφιέρωμα στους Σπουδαστές της Α.Ε.Ν Ύδρας

Αριθ. πρωτ. ΔΤ – 1334

1 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βράδυ της Πέμπτης, 1ης Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο χώρο ανάμεσα στα δύο ιστορικά κτήρια της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας (ΑΕΝ Ύδρας) και του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας (ΙΑΜΥ), ένα εκλεκτό μουσικό αφιέρωμα για τους σπουδαστές, αυριανούς Πλοιάρχους της ΑΕΝ Ύδρας, που συνδιοργάνωσαν η ΑΕΝ Ύδρας και το ΙΑΜΥ.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση εκπροσώπησαν τη Λέσχη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αθανάσιος Ζεύκης, ο Επίτ. Πρόεδρος Ευάγγελος Τσιγκάρης, ο πρώην Αντιπρόεδρος Φώτης Γρηγοριάδης και τα μέλη της Λέσχης Κυριάκος Βασιλομανωλάκης από τα Χανιά της Κρήτης και Χρήστος Αγγελάκος.

Κατά τη διάρκεια του μουσικού αφιερώματος, οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος και Θύμιος Παπαδόπουλος, παρουσίασαν με πολύ κέφι και άψογο τρόπο γνωστά αγαπημένα τραγούδια, με κορυφαία εκείνα του «ποιητή της θάλασσας» Νίκου Καββαδία, και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία.

Το κοινό καλωσόρισε ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Ευάγγελος Δανόπουλος, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., ο οποίος ευχαρίστησε την Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Μουσείου για την άρτια συνεργασία στη διοργάνωση αυτού του μουσικού αφιερώματος και απένειμε «τιμής ένεκεν» τον νέο θυρεό της Ακαδημίας σε εκπροσώπους χορηγών της εκδήλωσης καθώς και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. καπετάν Θανάση Ζεύκη και τα μέλη της Λέσχης για την εν γένει προσφορά τους προς την Ακαδημία.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ύδρας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην υπέροχη αυτή βραδιά και έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση ανάβοντας πυρσούς και βεγγαλικά στα σκαλιά της Σχολής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτόν ένα φαντασμαγορικό, εντυπωσιακό και συνάμα μαγευτικό σκηνικό, απόλυτα ταιριαστό με τους νοσταλγικούς ήχους της μελοποιημένης ποίησης του Νίκου Καββαδία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, o Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης , ο Αντιδήμαρχος Ύδρας Γιάννης Μπελεγρής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, ο Πανοσιολογιότατος

Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Καλογείτων, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, Πλωτάρχης Λ.Σ., ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών Βασίλειος Σταυρόπουλος, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό της ΑΕΝ Ύδρας, εκπρόσωποι του Υδραϊκού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και πλήθος κόσμου, κάτοικοι της Ύδρας που αγκάλιασαν με αγάπη την εκδήλωση και επισκέπτες του αγαπημένου μας νησιού.

Στον απόηχο της εξαιρετικής αυτής μουσικής εκδήλωσης θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες και ειλικρινή συγχαρητήρια τόσο προς τον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Δανόπουλο όσο και προς τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, εμπνευστές και συνδιοργανωτές του εξαιρετικού αυτού μουσικού αφιερώματος και να τους παρακαλέσουμε να επαναλάβουν την πραγματοποίησή του την επόμενη και κάθε επόμενη χρονιά, ώστε να γίνει θεσμός.

Τέλος, θα θέλαμε ν’ απευθυνθούμε στους σπουδαστές, αυριανούς πλοιάρχους της ΑΕΝ Ύδρας και να τους συστήσουμε να κρατήσουν ζωντανές για πάντα στη μνήμη τους τις ωραίες στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους που τους αγαπούν, τους στηρίζουν και τους εύχονται «καλή σταδιοδρομία» στον θαλάσσιο στίβο που επέλεξαν ν’ αγωνιστούν.

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.