Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών

Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1343

6 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Ε. N. Ύδρας’

Με επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας, στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ΜητροπόλεωςΎδρας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός επικεφαλής αντιπροσωπείας του τοπικού κλήρου, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, οι καθηγητές καπετάν Θανάσης Μερτζάνης και Μιχάλης Βούλγαρης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μανδαλάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Λέσχης αποτελούμενης από τους καπετάν Νίκο Τασώνη (απόφοιτο 1963), Απόστολο Αναστασιάδη (απόφοιτο 1974) και Κωνσταντίνο Μαρινάκη (απόφοιτο 1983), ο Διευθυντής του γραφείου στον Πειραιά του Βρετανικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB κ. Tony Allen, λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, γονείς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών, ως και πολλοί φίλοι της Ακαδημίας από την Ύδρα και τον Πειραιά.

Η τελετή άρχισε στις 12.15 το μεσημέρι με αγιασμό, στον οποίο χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ύδρας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός. Ακολούθησε ο χαιρετισμός προς όλους εκ μέρους του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του απουσιάζοντος Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ και έκλεισε την ομιλία του με παραινέσεις και ευχές προς τους νέους δοκίμους για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητού της Α.Ε.Ν. Ύδρας με την οποία ο κ. Δανόπουλος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες, ανεφέρθη στην ίδρυση και ιστορική εξέλιξη της Ναυτικής Σχολής της Ύδρας και συνέστησε στους δοκίμους σεβασμό και αφοσίωση στα μαθήματα και στους κανονισμούς της Σχολής ώστε να αποκτήσουν άξια ναυτική αγωγή.

Τέλος, ο κ. Δανόπουλος ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους νέους σπουδαστές και έκλεισε την ομιλία του με την αναφώνηση «Ζήτω το Έθνος», «Ζήτω η Ελληνική Ναυτιλία». Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, του Προέδρου της Λέσχης μας καπετάν Θανάση Ζεύκη και τέλος, του εκπροσώπου του Βρετανικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB κ. Tony Allen, o οποίoς παρέδωσε τιμητικό βραβείο στους γονείς του πρώτου αριστεύσαντος σπουδαστή της προηγούμενης χρονιάς.

Η πολύ ωραία εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον εντυπωσιακό χώρο της ανακαινισμένης αίθουσας του παλαιού εστιατορίου της Σχολής κατά την οποία προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα, αναψυκτικά και ποτά.

 

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.