Γιορτή κοπής βασιλόπιτας της Λέσχης

Γιορτή κοπής βασιλόπιτας της Λέσχης

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ – 1344

22 Ιανουαρίου 2019

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

<<Γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης>>

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο της ναυτιλίας, εκλεκτά μέλη μετά συζύγων, φίλες και φίλους της Λέσχης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Αριστείδης Παπανδρέου, Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ., μέλος της Λέσχης και απόφοιτος της Σχολής (1953), ο Πρωτοπρεσβύτερος, Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Πατήρ Γεώργιος Καλαμάρης, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Ευάγγελος Δανόπουλος, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος με επταμελή αντιπροσωπεία σπουδαστών της Ακαδημίας, ο εφοπλιστής καπετάν Κωνσταντίνος Πρίφτης, απόφοιτος της Σχολής (1960) και εκλεκτό μέλος της Λέσχης, με πολλούς συμμαθητές του, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας και εκλεκτή φίλη της Λέσχης κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων καπετάν Παναγιώτης Μηνόγιαννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν. καπετάν Δημήτρης Μηνδρινός, οι Πρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» κυρίες Δέσποινα Παπαστελιανού και Ελπίδα Ξεφτεράκη, εκπρόσωπος του Γραφείου του Λιβεριανού Νηολογίου στον Πειραιά, ως και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι και μέλη της Λέσχης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική τους παρουσία και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη.

Αναφέρθηκε με συντομία στις δραστηριότητες της Λέσχης τη χρονιά που πέρασε και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης αρωγή και συμπαράσταση για να συνεχίσει η Λέσχη να λειτουργεί στο επίπεδο που της αξίζει με στόχο πάντα την στήριξη των σπουδαστών και των αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής.

Ακολούθησε αγιασμός για τον καινούργιο χρόνο και ευλογία της βασιλόπιτας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Καλαμάρη και στη συνέχεια έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής καπετάν Γιάννη Αρτεμίου (1951), ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης μας Σχολής και της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα.

Το «φλουρί» της βασιλόπιτας έτυχε αυτή τη χρονιά στον καπετάν Θανάση Καραγιαννόπουλο, απόφοιτο της Σχολής (1959) και εκλεκτό μέλος της Λέσχης, συνοδευόμενο από ένα καλαίσθητο διακοσμητικό χειροποίητο «γούρι» για τον καινούργιο χρόνο και ένα αντίτυπο του βιβλίου-λευκώματος του κ. Γεωργίου Φουστάνου με τίτλο «Μελέτης και Κλεόβουλος Μεθενίτης – Λάτρεις της Θάλασσας», πρωτοχρονιάτικο δώρο της Λέσχης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καπετάν Θανάσης Ζεύκης ανεφέρθη στη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στη Λέσχη κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου τα εκλεκτά μέλη της καπετάν Κωνσταντίνος Πρίφτης και Δημήτριος Καραμανωλάκης, στους οποίους παρέδωσε τιμητικώς, εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Λέσχης, από ένα αντίτυπο του προαναφερθέντος βιβλίου-λευκώματος του κ. Γεωργίου Φουστάνου.

Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το καθιερωμένο πλούσιο δείπνο με καλό κρασί και πλούσιους σπιτικούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει με αγάπη και μεράκι και πρόσφεραν ειδικά για τη εορταστική αυτή εκδήλωση οι «καπετάνισσες», σύζυγοι μελών και φίλων της Λέσχης, προς τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει για μια ακόμη φορά τις θερμές του ευχαριστίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του καλαίσθητου ημερολογίου της Λέσχης για το 2019, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.

Να είμαστε όλοι καλά… Και του χρόνου… Με υγεία, χαρά και δύναμη…

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.